Crima abominabilă comisă de un român în Spania care a provocat reacţia Guvernului spaniol

303

Tragedie într-o familie de români stabiliţi în orăşelul spaniol Puebla de Almoradiel: doi copii au rămas orfani după ce tatăl lor, Daniel Mateescu, şi-a ucis soţia înfigându-i un cuţit în inimă. Nenoricirea a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri şi a tulburat liniştea comunităţii.

Liliana Mateescu (43 de ani) a avut parte de o moarte cruntă, în faţa celor doi copii ai săi. Aflaţi la muncă în Spania încă din 2006, la Puebla de Almoradiel, soţii Mateescu au ajuns să se certe din orice, iar după un astfel de scandal s-a produs o adevărată tragedie.

Furios pe soţia sa, Daniel Mateescu (50 de ani), angajat al unui depozit dintr-un orăşel vecin, a reacţionat violent, notează El Pais. Bărbatul a luat un cuţit, a strâns-o cu putere cu o mână, iar cu cealaltă i-a înfipt de două ori lama în inimă.

Treziţi de zgomote, copiii cuplului, o fată de 14 ani şi un băiat de 11 ani, au fugit într-un suflet în bucătărie, dar au ajuns prea târziu. Mama lor zăcea deja agonizând, iar tatăl, speriat şi abia conştient de ceea ce a putut să facă, le-a strigat să plece de acolo. A pus apoi mâna pe telefon, a sunat la 112 pentru a chema ambulanţa şi a se autodenunţa. A fost imediat arestat de Garda Civilă spaniolă, însă medicii sosiţi rapid la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru soţia sa. „Presupusul criminal a sunat personal la centrul de urgenţă pentru a raporta că şi-a ucis soţia”, a declarat prefectul Francisco Tierraseca, conform presei iberice.

Primarul localităţii, Alberto Tostado, le-a povestit jurnaliştilor de la El Pais că unul dintre copii a dat alarma şi a fugit în vecini, la Pilar Sepúlveda. Copiii s-au refugiat în vecini până când trupul neînsulfeţit al mamei lor a fost dus din casă, undeva în jurul orei 7.30.

LĂSAȚI UN MESAJ