Creşterea preţului la gaz şi curent poate duce la scumpirea căldurii. Află ce se întâmplă la Timişoara!

119

Scumpierea gazului, cu 6%, şi a energiei electrice, cu 5%, de la 1 octombrie poate produce majorări de preţuri şi în alte sectoare. De exemplu, prețul gigacaloriei ar putea fi mărit din moment ce ingredientele pentru producerea agentului termic s-au scumpit.

În unele oraşe din ţară, primarii au anunţat deja scumpirea căldurii din această pricină. La Timişoara nu s-a luat încă o decizie, dar autorităţile locale fac calcule pentru că, spun ele, producţia de gigacalorie este afectată direct de scumpiri.

„Inevitabil, creşterea preţului la ingredientele pentru producţia de gigacalorii trebuie să se răsfrângă şi în preţul gigacaloriei, altfel ducem Colterm în faliment. Facem o analiză. Eu îmi doresc să nu îl împovărez pe cetăţean. Dar nu pot să mă hazardez să spun că acoperim noi, prin subvenţii, diferenţa de preţ. În funcţie de cât va fi diferenţa şi de ce posibilităţi avem la buget, vom decide dacă acoperim totul prin majorarea subvenţiei sau dacă se ajunge la majorarea gigacaloriei la abonat”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În prezent, timişorenii racordaţi la Colterm plătesc 244 de lei pentru o gigacalorie.

LĂSAȚI UN MESAJ