Corupţie la Institutul de Medicină Legală din Arad! Cum îi ajutau angajații pe șoferii ,,turmentați”

396

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Timişoara au descins, miercuri seară, la Institutul de Medicină Legală din Arad. Oamenii legii anchetează un dosar de corupţie în care ar fi implicat un chimist angajat la IML şi doi avocaţi din oraş.

Anchetatorii îi acuză pe cei trei de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Avocaţii erau cei care găseau şoferi care fuseseră prinşi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice şi negociau cu ei să îi scape de dosar penal contra cost, bineînţeles. Apoi discutau cu chimistul, care falsifica rezultatele analizelor şi scotea pentru şoferi rezultate de alcoolemie mult mai mică. Aşadar, conducătorii auto scăpau de acuzaţia de infracţiune şi rămâneau doar cu contravenţie.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în cursul lunii iunie 2017. În cursul zilei de 21 iunie 2017, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații, situate în județul Arad, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, transmite DNA.

Descinderile au durat până aproape de miezul nopţii. Procurorii au ridicat probe de laborator şi mai multe documente.

LĂSAȚI UN MESAJ