Vine canicula în Banat! Se anunţă temperaturi de peste 36 de grade Celsius

683
canicula

Vara şi-a intrat în drepturi şi, cu cât ne apropiem mai tare de luna lui Cuptor, cu atât cresc şi temperaturile de afară.

Meteorologii atrag atenţia că, în perioada următoare, în mai multe regiuni din ţară se va instala canicula. Banatul este cel mai expus temperaturilor extreme. Pentru vestul ţării au fost prognozate temperaturi diurne de peste 36 de grade Celsius, la umbră. Asta înseamnă că începe canicula.

Direcţia de Sănătate Publică va deschide în perioada următoare punctele de prim ajutor din Timişoara. Aici oamenii pot intra să stea puţin la răcoare, să bea apă şi să îşi măsoare tensiunea. Cei idenfificaţi cu probleme mai grave vor fi transferaţi la spitalele din oraş.

Medicii au câteva recomandări pentru bănăţeni, în special pentru cei în vârstă, cei mici şi cei cu probleme cardiace. Cel mai important este evitarea statului la soare în intervalul 11 – 18. Dacă este necesar să ieşiţi din casă între aceste ore, atunci aveţi grijă să aveţi capul acoperit, iar îmbrăcămintea să fie cât mai lejeră, din bumbac sau in. Hidratarea este cea mai imporatntă; luaţi o sticlă de apă cu voi când ieşiţi din case.

LĂSAȚI UN MESAJ