Corupție la finanțe în vestul țării ! Cine este acuzat de favorizarea infractorului

1053

Un funcționar public de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Alba, cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite, și-a reunoscut vinovăția.

Potrivit Serviciului Județean Anticorupție Alba, la data de 28 august, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul M. N., funcționar public, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și folosirea în mod direct de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii unor foloase necuvenite.

În fapt s-a reținut că, în luna iunie 2017, inculpatul M. N. a folosit informații nedestinate publicității, cunoscute în virtutea atribuțiilor de serviciu, pe care le-a divulgat unei persoane cercetate într-o altă cauză penală, pentru comiterea infracțiunii de șantaj, respectiv informându-l că organele de cercetare penală au solicitat date privind conturile bancare deținute de acesta din urmă.

Inculpatul M.N. a fost reținut la data de 6 iulie, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Judecătoriei Alba Iulia.

În bază delegărilor emise în cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au efectuat mai multe acte procedurale.

sursă: hunedoaralibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ