Corpul uman, expus la Timişoara. „Our Body” şi-a deschis porţile / FOTO

693

Expoziţia cu sute de organe, dar şi câteva copruri umane, 100% reale, şi-a deschis porţile. La Muzeul Banatului din Bastionul Theresia se poate vizita expoziţia „Our Body: Universul interior”.

Timp de aproape trei luni, vizitatorii vor putea vedea corpuri umane reale, dar şi peste 200 de organe. Scopul expoziţiei neobişnuite este unul educativ. Tocmai de aceea unele organe expuse au fost afectate de anumite boli, iar vizitatorii pot vedea exact cum se modifică corpul nostru atunci când suferim de anumite afecţiuni.

Our Body_05„Exponatele noastre vor putea să educe milioane de persoane. Veţi putea să vedeţi corpuri umane reale şi peste 200 de organe. Sunt organe conservate foarte bine. Unele dintre ele sunt organe cu diferite boli, precum cancer, atac cerebral, rinichi cu pietre şi altele. Cel mai mult la această expoziţie îmi place că le explică vizitatorilor cum să aibă grijă de corpul lor. Dacă am avea grijă de noi şi de corpul nostru am putea dansa până la 90 de ani. Când vezi cu adevărat ce îţi face fumatul, cu siguranţă nu mai vrei să pui mâna pe ţigară. Este într-adevăr vorba despre o expoziţie educaţională”, a declarat Heidi Pinchal, purtătorul de cuvânt al expoziţiei.

Our Body_13Expoziţia va fi deschisă în perioada 5 februarie – 28 aprilie, zilnic, între orele 10.00 – 22.00. Un bilet costă, în timpul săptămânii, 45 de lei pentru adulţi, iar la sfârşitul de săptămână 54 de lei. Studenţii şi pensionarii pot vizita expoziţia cu un bilet de 35 de lei, de luni până vineri, şi de 45 de lei la sfârşit de săptămână. Pentru cei care au vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, preţul este cuprins între 28 şi 34 de lei, în funcţie de ziua vizitei. Micuţii care nu au împlinit 7 ani au acces gratuit.

Expoziţia este una controversată tocmai pentru că foloseşte corpuri umane reale. Tocmai de aceea, Societatea Timişoara solicitase Muzelui Banatului să renunţe la ea. Însă conducerea instituţiei culturale a decis să permită expunerea operelor de artă create din organe şi părţi ale corpului uman.

Foto: Constantin Duma

LĂSAȚI UN MESAJ