Copiii fac ce văd! Voi ce faceți cu viața lor?

282

Copiii fac ce văd la părinţi, prieteni, colegi, profesori, pe internet sau la televizor. În bine sau în rău, micuţii sunt permanent influenţaţi de cei din jurul lor. Efectele sunt foarte grave dacă exemplele sunt negative.

Prin urmare, IPJ Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, cu sprijinul financiar al Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor Timiş, desfăşoară în şcolile din Timişoara şi din judeţ proiectul intitulat “Copiii fac ce văd”. Scopul este prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, a absenteismului şi a abandonului şcolar, rezultate ale vioelenţei în familie.

În atenţia părinţilor: „Dumneavoastră sunteţi modele pentru copii, indiferent că vreţi sau nu, că sunteţi conştienţi sau nu, indiferent că sunteţi dispuşi sau nu să vă exprimaţi. Cei mici vor copia multe dintre trăsăturile dumneavoastră comportamentale. Fiţi pozitivi în tot ceea ce faceţi”, este mesajul către părinţi.

În atenţia profesorilor: „Actul educativ înseamnă mai mult decât simpla predare a unor cursuri către elevi. Aspectele de ordin comportamental ale acestora necesită adaptarea metodelor şi tehnicilor pedagogice în funcţie de situaţia în care se găseşte fiecare copil. Este necesar ca dascălul să poată identifica din timp situaţiile familiale delicate în care se poate afla un elev şi să acţioneze în consecinţă. Purtarea unor discuţii în particular cu elevul şi cu părinţii pentru a stabili împreună cauzele şi soluţiile la problema identificată şi înştiinţarea psihologului. Educaţi-vă copiii cu dragoste, fiindcă violenţa naşte violenţă”, este mesajul proiectului către părinţi şi profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ