Convoaie militare iau cu asalt județul Arad! Ce se întâmplă?

343

Drumurile județene din Arad, dar și străzile municipiului vor fi traversate, zilele următoare de peste 250 de militari, mai mult de 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe, precum și de 10 elicoptere. Convoaiele militare aparțin unor trupe străine și, din fericire, nu reprezintă motive de îngrijorare, deoarece ele doar vor tranzita regiunea din Banat. Acestea se vor îndrepta către Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre „Getica” din Cincu, judeţul Braşov, unde, în perioada 26 mai – 16 iunie, se va desfăşura exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017. La exerciţiu vor participa 4.000 de militari români și din țări membre ale NATO, cu 500 mijloace tehnice.

Trupele străine vor sosi la Brașov din unități din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia şi Spania pe calea aerului, iar echipamentul greu va fi transportat pe mare şi pe calea ferată, urmat de convoiul terestru, pe ruta Grecia – Bulgaria – România, până la Centrul Naţional de Instruire de la Cincu.

„Convoaiele militare, ce vor ajunge în România prin punctele de trecere a frontierei Nădlac/ Curtici/ Aeroport şi care vor tranzita judeţul/ municipiul Arad în perioada 31.05.2017 – 07.06.2017, sunt compuse din aproximativ 250 de militari cu peste 100 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe şi 10 elicoptere, care se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre «Getica»din Cincu, judeţul Braşov” – se arată într-un comunicat de presă al Garnizoanei Arad.

NOJP17 are rolul de a testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România.

LĂSAȚI UN MESAJ