Contrabandişti cu ţigări şi alcool, prinşi de jandarmii timişoreni la Arad

405

Cinci contrabandişti, peste 50 litri de alcool contrafăcut şi 15.700 de ţigarete de contrabandă au fost ridicate de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, din municipiul Arad, pe timpul desfăşurării unei acţiuni punctuale pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile.

În cadrul acţiunii punctuale din acest week end, organizate împreună cu lucrătorii ANAF – Direcţia Regională Vamală Timişoara, jandarmii timişoreni au depistat cinci bărbaţi care comercializau ţigări de contrabandă. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 25 şi 50 de ani au fost surprinşi în timp ce comercializau ţigări de contrabandă în piaţa Mihai Viteazul şi pe Bd. Aurel Vlaicu din municipiul Arad. Persoanele în cauză au fost sancţionate de către lucrătorii Direcţia Regională Vamală Timişoara, cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86 din 2006, iar cantitatea de 15.700 de ţigarete de contrabandă a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot în cadrul acestei acţiuni, a mai fost depistat numitul C.D. în vârstă de 43 de ani, din Arad care comercializa alcool. În urma cercetărilor efectuate, jandarmii au găsit o dependinţă în care C.D. falsifica alcool de provenienţă sârbească. Potrivit declaraţiei persoanei în cauză, aceasta folosea petrol lampant combinat cu apă pe care apoi îl vindea în peturi cu etichete de alcool sârbesc.

După constatare, a fost notificat I.P.J. ARAD, s-a procedat la reţinerea cantităţii de 50 de litri de alcool contrafăcut şi s-a procedat la întocmirea actelor de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificare sau substituire de alimente sau alte produse.

LĂSAȚI UN MESAJ