Bibliotecă modernă pentru micuții cu cancer care ajung la Spitalul de Copii din Timișoara-VIDEO

380
biblioteca turcanu

Oameni cu suflet mare din Timișoara s-au mobilizat, în această lună, pentru micuții care se luptă cu cancerul în Secția de Onco-Hematologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Astfel, timp de două săptămâni, Asociația Oncologică „Părintele Arsenie Boca” a organizat o campanie de strângere de cărți și jocuri noi. Toate acestea au fost donate bibliotecii clinicii în care sunt internați copii cu cancer. De asemenea, biblioteca a fost echipată și renovată integral.

Campania în cadrul căreia biblioteca unității medicale a fost modernizată se numește „Povești nemuritoare pentru suflete nemuritoare!” și a fost gândită cu scopul de a aduce zâmbete și vise copiilor încercați de cancer.

Ne dorim să oferim un zâmbet, o clipă de bucurie, speranţă, multă culoare, o poveste, un vis, o carte. Pentru că biblioteca Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Louis Țurcanu”, secţia Onco-Hematologie are nevoie de cărți noi pentru copilași plini de speranță“, spune Irina Petecel, fondator al Asociației Oncologice „Părintele Arsenie Boca”.

Noua bibliotecă va fi lansată astăzi, la eveniment este așteptat să participe și Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș.

UPDATE: Aproximativ 200 de cărți și jocuri noi au fost donate bibliotecii Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. “Cred că cel mai frumos vorbim prin gesturi și fapte bune. Am fost surprinsă să văd cât de multă lume s-a implicat în această campanie și am realizat cât de ușor poți să faci o faptă bună”, a precizat Irina Petecel, inițiatorul campaniei.

„Este o campanie extraordinară. Ideea de a strânge cărți frumoase pentru copiii bolnavi este un lucru miraculos, cititul este un miracol. Pentru că poți să evadezi în alte lumi, citești povești în care binele învinge mereu. Ar trebui ca aceste gesturi să fie multiplicate”, a adăugat și scriitorul timișorean Robert Șerban.

Medicul Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, a afirmat că, anual, Secției de Onco-Hematologie îi trec pragul aproximativ 350 de copii cu cancer sau leucemie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ