Baschetbaliștii încep sâmbătă lupta pentru supraviețuire în play-out

83

Locul 10 rămâne ținta principală de atins pentru BC SCM Timișoara în mini-campionatul din play-out ce demarează sâmbătă și numără zece etape.

Noul sistem de desfășurare al play-off-ului și play-out-ului aduce în premieră în Liga Națională câte un mini-campionat la cei doi poli ai clasamentului. Primele 6 echipe vor intra în calificări pentru play-off, miza fiind în ordinea intrării în faza eliminatorie alături de primele clasate din turneul locurilor 7-12. Foarte important este că în faza secundă se intră cu punctajul acumulat până în prezent ceea ce conferă un ușor avantaj ”leilor” bănățeni.

Clasată pe locul 10, primul neretrogradabil, BC SCM Timișoara are de apărat respectiva clasare pentru a fi sigură de menținerea în Ligă. Adică să obțină același număr de puncte ca și BCMU Pitești și de asemenea să rămână pe plus în duelurile directe cu aceștia.

”Sunt 10 meciuri grele, decisive în care se vor decide echipele ce merg în play-off, locurile 7-8 merg în lupta pentru titlu, pozițiile 9-10 își asigură locul în Liga Națională pentru stagiunea viitoare, iar cele clasate pe 11 și 12 retrogradează. Va fi interesant acest campionat de 10 etape”, ne-a declarat managerul Leontin Demaio.

Alb-violeții înfruntă Phoenix Galați în deplasare în primul joc din play-out. Meciul are loc sâmbătă, ora urmând a fi stabilită de federație în zilele următoare. Elevii lui Mandic primesc apoi acasă pe Mediaș și Dinamo, merg la Târgu Jiu și din nou pe teren propriu cu Pitești în turul turneului 7-12.

Varianta cu 14 echipe agreată

Informația care ar putea schimba tot planul este cea referitoare la posibila modificare a sistemului. Este vorba posibila trecere la sistemul cu 14 cluburi în prima ligă, modificare dorită de tot mai multe cluburi își doresc mărirea Ligii. Ar fi în fapt o revenire la numărul de echipe existent în urmă cu doi-trei ani când problemele finaciare ale cluburilor au forțat federația să reducă numărul participantelor la 12.

O astfel de modificare ar permite ca nicio echipă să nu retrogradeze în actualul sezon. Decizia finală aparține federației, însă trebuie spus că o mărire a numărului de cluburi ar fi favorabilă și forului de la București atât din rațiuni financiare cât și de organizare mai bună a sistemului de desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ