Cea mai nouă formaţiune din Timiş, Partidul Renaşterea Săcălazului doreşte o administraţie… depolitizată

499

Una din principalele mize ale modificării Legii partidelor politice a fost revitalizarea vieţii politice locale. Grupurile civice pot să profite de oportunitatea înființării ușoare a unor partide locale, cu doar 3 membri fondatori, pentru a participa la alegeri.

Au rămas însă mai puţin de 4 luni până la alegerile locale din iunie, iar oportunitatea a fost folosită doar parţial. În mai mult de jumătate dintre județe nu există nici măcar un grup de inițiativă care să vrea să fondeze un partid local.

În județul Timiș, singura formațiune locală nou constituită este Partidul Renașterea Săcălazului, inițiativa unui grup de cetățeni care au cochetat și anterior cu politica, în frunte cu preşedintele acestuia, Mărioara Ceparu, fost membru PNL şi fost candidat la funcţia de primar.

Ideea de la care pleacă formaţiunea e aceea de a crea un partid independent de structurile judeţene sau naţionale, un partid al cărui unic scop să fie doar slujirea intereselor comunitaţii locale din Săcălaz, Beregsău mare şi Beregsău Mic, localităţile ce compun comuna.

Deşi sună puţin contradictoriu, Renaşterea Săcălazului se vrea un fel de „partid al independenţilor”, care, cel puţin declarativ, îşi doreşte să ofere sprijin logistic pentru candidaţii propuşi de comunitate, cerând, în acelaşi timp, şi celorlalte partide politice să se reformeze şi să propună oameni noi, profesionişti, la conducerea Primăriei, care să realizeze o administraţie competentă, eficientă şi… total depolitizată.

LĂSAȚI UN MESAJ