Contabilitatea instituțiilor publice o noutate a mediului de afaceri din Timiș

158

Urmarea Ordinului nr. 82/2016 care a completat Planul de conturi general pentru instituții publice și a adus noi reguli privind întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare ale instituţiilor publice, Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională vine în sprijinul celor care își desfășoară activitatea în cadrul compartimentului financiar-contabil din instituțiile publice cât a celor care doresc să lucreze în cadrul unei instituții publice, prin organizarea cursului Contabilitatea instituțiilor publice.

Cursul se derulează în perioada 18 – 22 aprilie 2016, de luni până vineri între orele 17,00– 20,00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș. Cu un puternic caracter intensiv și informativ, practic și util, cursul are aplicabilitate imediată și tratează aspectele legate de contabilitatea instituțiilor publice, fiind actualizat cu ultimele reglementări legale. Cursul se adresează atât persoanelor cu studii superioare cât și celor cu studii medii care doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu.
Structura cursului:
1. Noțiuni introductive;
2. Documente justificative și registre de contabilitate;
3. Principii și politici contabile. Corectarea erorilor contabile;
4. Planul general de conturi și planul de conturi pentru instituțiile publice. Instructiuni de utilizare;
5. Monografii privind înregistrarea în contabilitate a principalelor operațiuni derulate într-o instituție publică;
6. Situații financiare lunare, trimestriale și anuale.
Partea aplicativă care cuprinde monografii contabile, întocmirea balanței de verificare și a situațiilor financiare se va face utilizând aplicațiile informatice. Trainerii sunt specialiști cu experiență practică în metodologie financiar-contabilă şi legislație din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.
Cursul se finalizează cu un test grilă, în urma căruia se obține un Certificat de Participare acordat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Taxa de participare este de 600 lei + TVA / persoană. Membri CCIAT beneficiază de o reducere de 10%, conform Ghidului de Servicii. Informații suplimentare și înscrieri la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam.104, sau la tel. 0372 185 273, 0742 924 344, e-mail: mmuresan@cciat.ro. Persoană de contact: Milena MUREȘAN, consultant cameral DFPP.

LĂSAȚI UN MESAJ