Constructorul Pasajului Jiul modernizează bulevardul Sudului. Cât durează lucrările

364

În curând va demara un nou mare șantier în Timișoara. Este vorba despre modernizarea și lărgirea bulevardului Sudului. Licitația a fost finalizată și de această dată nu au existat contestații.

Contractul prevedere ”Proiectare şi execuţie lucrări de modernizare şi extindere Bulevardul Sudului”. Valoare estimată a fost de peste 10 milioane de lei și au participat două firme. A ieșit câștigător constructorul care a lărgit și Pasajul Jiul, și care a venit cu o ofertă de 9 milioane de lei.

Durata este de 2 luni pentru proiectare și alte 10 luni pentru execuţia lucrărilor. Urmează ca zilele acestea să fie semnat contractul. Obiectivul de investiții este acoperit de bugetul local și pentru anul acesta au fost alocați 4,5 milioane de lei.

Potrivit caietului de sarcini: ”modernizarea și extinderea Bulevardului Sudului, pe sectorul cuprins între bd. Iosif Bulbuca şi strada Mareşal C-tin Prezan prevede următoarele lucrări:

– amenajare stradă la caracteristicile unei străzi de categoria II, cu 4 benzi de circulaţie. Partea carosabilă va avea o lăţime de 13 m şi va fi încadrată de zone verzi cu lăţimea de 1.00 -1,50 m.

– platforme pentru parcarea autoturismelor, pe ambele părţi ale carosabilului proiectat.

– amenajare trotuare pe ambele părţi ale străzii cu o lăţime de 2,00 – 2,50 m şi se vor realiza din pavaj de dale autoblocante. La intersecţii se vor proiecta amenajări speciale pentru racord la nivelul părţii carosabile iar trecerile de pietoni se vor marca prin pavaj tactil.

– amenajare piste pentru biciclişti pe ambele părţi ale străzii. Pistele vor fi bidirecţionale, vor avea o lăţime de câte 1,50 m şi se vor amplasa între trotuar şi zonele verzi proiectate.

– realizarea de alveole pentru staţiile de transport în comun (troleibus şi autobus).

– lucrări de alimentare cu apă și canalizare

– completare şi reabilitare a reţelei de canalizare subterană şi amplasarea de noi guri de scurgere care să preia apele meteorice

– realizarea iluminatului stradal pe întreaga lungime a bulevardului

– reţeaua de contact a liniei de troleibus existentă va fi mutată pe noii stâlpi

– realizarea canalizaţiei subterane pentru rețelele de telecomunicații amplasată sub trotuarul viitorului bulevard.

– la rețeaua de gaz se prevede inlocuirea rasuflatorilor fara capac existente cu rasuflatori cu capac pe toata lungimea strazilor care se modernizeaza

– realizarea marcajelor rutiere şi a semnalizării verticale

– amenajări pentru protecţia mediului şi refacerea cadrului natural”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.