Conspiraţioniştii atrag atenţia: în scandalul E.coli, Lactate Brădet e acarul Păun!

3176

Scandalul E.coli a încins spiritele în rândul conspiraţioniştilor. Aceştia compară cazul lactatelor din Argeş cu cazul mai vechi, din 2011, al castraveţilor infectaţi cu aceeaşi bacterie, în Europa de Vest, considerând că incriminarea fabricii „Lactate Brădet” face parte dintr-un plan mai amplu, de distrugere a antreprenorilor români.

În motivarea teoriei lor, aceştia aduc ca argumente faptul că doar două familii cu copii bolnavi, din judeţul Argeş, au declarat că au cumpărat produse de la „Lactate Brădet”. De asemenea, bebeluşii din Argeş au murit înainte ca lotul incriminat, de 25 de kilograme, să fie produs.

Internauţii spun că şi în cazul castraveţilor din Germania, testele au dovedit ulterior că legumele nu au avut nici o legătură cu îmbolnăvirile. Ei sunt de părere că ne aflăm în fața unei tentative de a fabrica un acar Păun, care să disculpe sistemul sanitar, pe de o parte, dar şi unei încercări de a pune pe butuci producătorii români.

Oricum, cert este că patronul fabricii de lactate a anunţat că, cel mai probabil, va închide firma, pentru că nimeni nu va mai cumpăra produsele. Culmea e că toţi angajaţii firmei sunt perfect sănătoşi, nici unul nu s-a îmbolnăvit.

Sunt unii conspiraţionişti care merg chiar şi mai departe, vorbind de un Codex Alimentarius menit să îmbolnăvească populaţia, sau de o otrăvire lentă, prin introducerea a tot felul de substanţe în alimentele din supermarketuri, ca parte a unei conspiraţii mondiale ce vizează reducerea populaţiei.

Citeşte şi: Lactate Brădet are zeci de mii de susţinători pe Facebook. A apărut şi o petiţie online pentru susţinerea fabricii

LĂSAȚI UN MESAJ