Partidele din Timiș – între starea de non-combat și dispariția, la propriu, din peisaj!

1777

Dacă la nivel național marile partide politice, cum ar fi PSD și PNL, se află, încă, sub „drogul” fatal inoculat de DNA celor mai vizibili lideri ai acestora, (evident, vorbim de cei suspecți sau pe cale de a fi cercetați pentru fapte de corupție), în Timiș, atât cele două partide de prim-plan, cât și restul formațiunilor politice mai mici par a suferi de sindromul „non-combatului” liber consimțit!

De pildă, dacă la PNL Timiș se știe măcar că la Primăria Timișoara va candida Nicolae Robu, la PSD Timiș, liderii filialei județene au anunțat – după șase luni de cugetare „abisală” – că au în sfârșit un candidat. Este vorba de doctorul Florin Bîrsășteanu, care deocamdată, cel puțin, deși s-au scurs vreo două săptămâni de la „marea minune” (aceea, evident, că a reușit și PSD-ul local să găsească un candidat împotriva aparent intangibilului Robu!) s-a afundat și el în tăcere.
În ceea ce priveste situația candidaturilor la președinția Consiliului Judeţean Timiș, atitudinea celor două partide importante, cu adevărat, în ecuația alegerilor din Iunie, este aici, realmente, în ceață!

Dacă liberalii locali se produc într-o comedie perpetuă când e vorba să stabilească criteriile pentru candidatul la șefia CJT, la social-democrați, în schimb, funcționează un soi banc de la Erevan!

În sensul că „noi l-am vrea pe Grindeanu președinte, numai că respectivul nu se înghesuie deloc să candideze, da’ până la urmă ne-om alege tot cu Bojin, ca ăsta măcar are curaj să se mai bată odată pentru funcție, dacă îl lasă justiția s-o facă”! Că de… cu criteriile de integritate, vorba aceea , noi cu noi s-o comitem? Parcă nu-i în firea PSD-ului atari prințipii și moravuri așijderea!

Cât despre restul „jucătorilor” de pe piața politică locală, respectivii, vorba poetului, „azi îi vedem și nu sunt”!

Cu alte cuvinte, mult zgomot pentru nimic, câtă vreme ALDE Timiș azi vorbește că-l are drept candidat pe Adrian Orza la primărie, mâine o zice senin prin vocea liderului Ehegartner, că ei încă așteaptă, cu emoție, să-i tragă de mâneca PSD-ul pentru a merge la braț cu Bîrsășteanu la Primăria Timişoara .

Dincolo, la partidul-compresă UNPR Timiș, nu se mai aude nici pâs de la debarcarea din Olimpul închipuit a bietului și caricaturalului general Oprea, căptușit la greu, în aceste zile cu dosare penale!

Iar despre restul partidulețelor locale, vorba aceea, „nu se pune” (la socoteală, desigur!) , de vreme ce nimeni nu știe de vreun nume mai răsărit prin respectivele filiale județene . Fie că vorbim de PMP, de M 10 sau de partidul celebrei doamne Grapini, de la Parlamentul European, firește!

Până una alta, liniște, pace și somn greu pe tot aliniamentul politic din județ, de parcă alegerile locale vor avea loc la anul, hăt – departe și nu pe la începutul lunii iunie.

Să te mai miri atunci că ultimul sondaj IRES dădea la capitolul încredere în partidele românești un procent de nici 10% din români !

Dar asta este, nu-i așa, o altă poveste, despre care, poate, merită să scriem cu altă ocazie .

LĂSAȚI UN MESAJ