Consilierii locali au votat în unanimitate respingerea creşterii salariilor cu 35%. Vor lua exemplu şi cei din Timişoara?

276

Noua lege a salarizării bugetarilor din România prevede creşteri substanţiale ale veniturilor angajaţilor din administraţie, atât cea centrală, cât şi cea locală.

Dacă la noi ne-am obişnuit deja ca aleşii să-şi acorde tot felul de facilităţi, iată că, în Islanda, consiliul local din capitala Reykjavík a votat în unanimitate respingerea creşterii salariilor cu 35%, propusă de Tribunalul Salariilor. Preşedintele Islandei, Guðni Th. Jóhannesson, anunţase deja, încă din luna noiembrie, că nu va accepta creşterea salariala pe care a primit-o. Cum însă în Islanda, potrivit constituţiei ţării, salariul preşedidntelui nu poate fi diminuat, acesta a decis să doneze suma primită în plus unor scopuri caritabile.

Tribunalul Salariilor din Islanda este instituţia ce are ca responsabilitate determinarea remuneraţiilor pentru preşedintele ţării, membrii parlamentului, miniştri, judecători şi alţi angajaţi ai statului.

Atât preşedidntele, cât şi membrii consiliului local din Reykjavík au decis să respingă majorarea salarială, în semn de solidaritate cu restul populaţiei, care a beneficiat de o creştere mult mai mică a salariului mediu în ultimii trei ani. Oare când vom vedea aceeaşi solidaritate şi la politicienii noştri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.