Conferința #Future Skills Project a stârnit interesul tinerilor din Timișoara-video

198

La Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor a Universităţii de Vest a avut loc, joi, 15 noiembrie, o deosebit de atractivă conferinţă menită să pună în faţa tinerilor în căutarea unui loc de muncă variate forme de informare.

Facultatea de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara și Minds Hub, sprijiniți de Autonom Rent-a-Car au colaborat fructuos la punerea pe roţi a conferinței #Future Skills Project.

La acestă întâlnire, scopul principal a fost de a da celor interesaţi un instrument capabil de a analiza competențele cheie pentru locurile de muncă din prezent și cele care vor fi conturate în viitorul apropiat.

Lumea tot mai dinamică şi şcoala actuală nu mai asigură nivelul necesar de ştiinţă pentru a munci în acelaşi loc decenii la rând la fel de eficient. Competențele de specialitate nu mai sunt suficiente pentru a avea performanță în organizații care sunt în procese de transformare și învățare. Competențe precum rezolvarea de probleme, flexibilitatea cognitivă sau inteligența emoțională apar în diferite studii de specialitate ca vitale pentru dezvoltarea angajaților și organizațiilor. Prin discuția panel și prezentările invitaților, s-a dorit o radiografie simplă şi cuprinzătoare a competențelor din mediul real de afaceri. S-au mai adus în discuţie strategiile educaționale și parteneriatele cu organizațiile ce sunt necesare pentru formarea competențelor viitorilor specialiști care vor trebui să se adapteze la o lume extrem de dinamică și plină de provocări.

Invitații conferinței au fost specialişti cu experienţă:
Dragoș Iliescu – Profesor la Universitatea din București, membru fondator Psyence
Paul Cărămidariu – manager Honeywell
Stelian Câmpianu – Manager Eta2U
Florin Munteanu – Președinte fondator Centrul pentru Studii Complexe
Discuția panel
Răzvan Ogîrcin – Managing partner AIMS (moderator)
Valentin Mureșan – Country manager INTEL România
Irina Macsinga – Prorector la Universitatea de Vest din Timișoara
Daniel Markovits – CEO [e-spres-oh]
Monica Diaconu – Cofondator Școala Babel

În cadrul evenimentului discuția panel s-a axat pe tema: Educație pentru business: Cum formăm competențele viitorului? Au mai fost aduse în discuţie povești de succes în dezvoltarea competențelor viitorului.

LĂSAȚI UN MESAJ