Conferinţă despre înscrierile în clasa pregătitoare pentru mămicile din Timişoara. Ce detalii importante pot afla

96
clasa pregatitoare

La sfârşitul lunii februarie încep înscrierile micuţilor în clasa pregătitoare. În condiţiile în care Ministerul Educaţiei a luat decizia de a introduce clasa zero în învăţământul primar obligatoriu din anul şcolar următor, unii părinţi ar putea fi derutaţi.

Tocmai de aceea, la Timişoara va fi organizată o conferinţă inedită, în cadrul căreia persoanele interesate pot afla tot ce le interesează despre clasa zero. Acţiunea se numeşte „Clasa pregătitoare – întrebări şi răspunsuri” şi are loc în data de 18 februarie, între orele 18.00 – 20.00, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Conferinţa va fi susţinută de Andrada Sorca, profesor în învăţământul primar. „Introducerea clasei pregătitoare în învăţământul primar obligatoriu a generat o mulţime de întrebări în rândul părinţilor si a cadrelor didactice, întrebări care (în cel mai bun caz) greu şi-au găsit răspunsul. Conferinţa va fi strucurată în două parti: în prima parte se va pune accent pe modul de funcţionare a clasei pregătitoare (din perspectivă teoretică şi practică), iar partea a doua va fi una interactivă, bazându-se pe un dialog între părinţi şi invitata noastră„, transmit organizatorii, Academia Mămicilor din Timişoara. Participarea la eveniment este gratuită.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş, pentru anul şcolar următor au fost propuse în judeţul nostru 259 de clase pregătitoare, în care vor învăţa 5.570 de elevi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ