Concluziile DSP, după noul val de intoxicări de la liceul din Arad

26

Inspectorii DSP Arad au intrat în aletă, luni după masă, după ce un nou val de posibile intoxicări s-a înregistrat la același liceu din oraș unde, în urmă cu o săptămână, zeci de copii s-au îmbolnăvit.

Măsurătorile realizate de autorități, după o săptămână de cursuri suspendate, arată că pericolul nu e înlăturat și că elevii nu s-au îmbolnăvit din același motiv ca și colegii lor care au ajuns la spital săptămâna trecută. De asemenea, mai aflăm de la DSP, cele două evenimente nu au nicio legătură.

”Menționăm că după evenimentele de pe data de 13 ianuarie 2020 și până astăzi a fost suspendate cursurile în toate cele trei corpuri de clădire ale unității de învățământ și s-au efectuat acțiuni de igenizare cu personal de specialitate pe parcursul a patru zile consecutiv, cu 5 spălări la diferite intervale de timp și aerisire permanentă. Măsurătorile efectuate până acum nu au înregistrat depășiri ale fondului natural. În mometul de față nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13.01.2020” a transmis DSP Arad.

Luni, 18 elevi, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani au mers la spital și au acuzat prurit, cefalee, dureri abdominale, dar doctorii spun că în formă ușoară. Dintre aceștia, 3 au rămas internați: un elev de 8 ani se află la Boli Infecțioase, unul de 17 ani este la Pediatrie și un altul, de 18 ani, a rămas sub supraveghere la Secția Medicină Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ