Concluziile antrenorului Florin Marin: „Totul e mental…”

210

La două zile după episodul de tristă amintire din jocul cu CFR Cluj, antrenorul Florin Marin le-a transmis contestatarilor că își va continua munca la ACS Poli.

Încă doare rezultatul de 2-2 pe care Poli l-a înregistrat duminică seara, în fața CFR-ului, cu două goluri încasate în minutele de prelungire. Arătat cu degetul și considerat principalul vinovat pentru cele întâmplate de mare parte din microbiștii din oraș, antrenorul Florin Marin a ținut să lămurească situația. În primul rând vizavi de scenariul rar întâlnit în Liga I și de schimbările efectuate.

”Am fost șocat de rezultat e incredibil ce s-a întâmplat, legat de scor. În Liga I am peste 700 de jocuri, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva. După eliminarea lui Mureșan au început problemele. Jucătorii și-au pierdut concentrarea și au făcut pasul în spate.

Au apărut anumite discuții legate de schimbări. Scutaru a avut dureri la stomac, a solicitat schimbarea, Ovidiu Popescu a avut crampe. Am avut două variante. Prima cu Bocșan post pe post, am preferat a doua pentru că Melinte e un jucător cu experiență și fundașii intră mai greu în meci. Am introdus un mijlocaș, unde sufeream deși aveam om în plus. A intrat Pisas, cu profil ofensiv, în locul lui Ovidiu Popescu. A treia, Doman cu Hernandez, când mai erau cinci șase minute. L-am introdus ținând cont de scor, ca să-și recapete încrederea în el, să intre in ritm”, spune tehnicianul violeților.

Marin nu își reproșează nimic în ceea ce privește abordarea tactică din minutele de prelungire.  ”În acele trei minute un antrenor nu cred că poate să gestioneze. Au fost goluri pe niște greșeli mari, pe presiunea rezultatului. Totul e mental din punctul meu de vedere. Pregătirea e bună. Din momentul în care s-a apropiat sfârșitul jocului a intervenit o retragere deliberată pentru a păstra rezultatul. Din acest motiv am primit golurile”, a completat Marin.

Demisia antrenorului nu intră între variantele de moment ale lui ACS Poli. Cel puțin nu în acest moment. Florin Marin nu se gândește la plecare, consideră că rezultatele muncii sale se văd.

”De cand am preluat echipa am pierdut șase jocuri. Patru acasa, două în deplasare. Nu plec la greu, am venit la Timișoara să construiesc, nu o pot face într-un timp scurt, cu toate problemele rezultatele sunt bune. Echipa a arătat bine și nicio altă echipă nu ne-a fost mult superioară, chiar și când am pierdut la două goluri cu Steaua, Pandurii”, a încheiat antrenorul în vârstă de 62 de ani.

ACS Poli joacă duminică în deplasare cu CSU Craiova, în etapa a treia din play-out.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.