Concert jazz în rezervație! Prima ediţie a Festivalului Măgura Wave Fest a adunat sute de spectatori

191

Prima ediţie a Festivalului Măgura Wave Fest, organizată de Primăria oraşului Simeria pe Măgura Uroiului a avut loc anul trecut. În cele trei zile de festival, 22 de formaţii rock au concertat pe scenă, în faţa celor aproximativ 4.500 de spectatori prezenţi la eveniment, ceea ce va face ca, în scurt timp, aria protejată Măgura Uroiului să devină o destinaţie culturală anuală.

Ieri, în Duminica Rusaliilor, în Rezervaţia Dendrologică “Arboretumul Simeria” a avut loc prima ediţie a unui spectacol de jazz, desfăşurat sub numele „Măgura Wave Jazz Edition“.

Nu s-a schimbat nici numele și nici locul evenimentului de anul trecut, ci a fost vorba de un nou proiect dedicat iubitorilor muzicii de calitate. Măgura Wave Jazz Edition a fost un eveniment open-air, care se doreşte a trece la statutul de festival, începând cu anul 2018.

Timpul frumos şi aerul curat de pe malul Mureşului i-a scos din casă pe simerieni, atât pe cei veniți din satele apropiate zonei, cât şi pe alți deveni, veniți special pentru a asculta concertul timişorenilor de la Sebastian Spanache Trio, care şi-au prezentat cu această ocazie noul album „The Furnance“, al treilea din discografia lor.

Seara a fost încheiată tot cu jazz. Teodora Enache, un nume mult prea cunoscut, care nu mai are nevoie de prezentări, și care are o vechime de peste 20 de ani în lumea muzicala și nu mai puțin de 15 albume lansate până în prezent. Artista a cântat cu mari artişti precum Johnny Răducanu sau Stanley Jordan.

Festivalul Măgura Wave Jazz Edition a fost organizat de Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului Simeria, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ