Cele mai bune fotografii din întreaga lume pot fi admirate in Banat! Află unde și când are loc expoziția

159

World Press Photo, cea mai importantă expoziție de fotojurnalism, la nivel global, ajunge pentru prima dată la Timișoara.

Expoziția, organizată de Fundația Hațegan, în parteneriat cu Fundația Eidos, va fi deschisă pentru public în intervalul 6 – 25 iunie 2017 la Muzeul de Artă din capitala Banatului. Timișorenii sunt așteptați în număr cât mai mare la vernisajul expoziției, care va avea loc pe data de 6 iunie la ora 18.00.

Selecția de fotografii expuse la eveniment face parte din expoziția anuală internațională World Press Photo, care călătorește în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locații din peste 45 de țări – și vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediție.

Competiția a ajuns la a șaizecea ediție în 2017 și a reunit înscrieri din toată lumea: 5034 de fotografi din 125 de țări au trimis 80.408 de imagini. Juriul a oferit premii în 8 categorii către 45 de fotografi din 25 de țări: Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Cehia, Finlanda, Grecia, Franța, Germania, Ungaria, India, Iran, Italia, Pakistan, Filipine, România, Rusia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Siria, Noua Zeelanda, Turcia, UK, și SUA.

Fotograful român Vadim Ghirda este unul dintre câștigătorii din 2017 – premiul al II-lea în categoria Aspecte Contemporane, cu lucrarea Migrant Crosssing.
Marele câștigător al ediției aniversare a fost fotograful turc Burhan Ozbilici cu o fotografie a tânărului polițist Mevlüt Mert Altıntaş de după asasinarea ambasadorului rus în Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ