Concedieri colective la o mare fabrică de textile

286

Fabrica de textile Teba Brad Industry va rămâne de la începutul lunii mai fără 60 de angajați, dintre cei 170 înregistrați în prezent. La mijlocul anilor 2000, fabrica avea aproape 1000 de salariați, dar treptat numărul lor s-a restrâns.

Mutarea producției fabricii în Albania și creșterea costurilor de producție a determinat concedierile colective, susțin reprezentanții societății.

„Oamenii sunt în preaviz, au primit un salariu compensatoriu și vor beneficia de șomaj. Vreau să subliniez faptul că din punctul meu de vedere nu vor mai fi modificări majore la firmă în perioada următoare, așa că restul angajaților pot să stea liniștiți. Concret, fabrica de la Brad va deveni un punct logistic, adică se vor face prototipi și împărțirea mărfurilor pe client”, a declarat administratorul şi directorul societăţii, Florin Oprișa, citat de glasul-hd.ro.

Cei 60 de angajați care vor fi concediați vor beneficia de măsuri de asistență și consiliere profesională din partea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara. „În primă fază, unde sunt locuri disponibile care corespund cu pregătirea acestora, vor fi direcționați către acele locuri de muncă, după care, dacă sunt persoane care rămân în continuare în evidența noastră, vor beneficia de măsuri active (reconversie profesională) și pasive (șomaj). Sunt locuri de muncă disponibile și în zona Bradului, nu la fel de multe ca în zona Devei și a Hunedoarei”, a declarat, Nicolae Fara, directorul AJOFM Hunedoara.

sursa – zhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ