Colecțiile de ziare se pot cerceta într-un spațiu modern, la Biblioteca Județeană Timiș

154

Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” a reușit să repună în circuitul public una din cele mai importante secții ale sale. Din motivele ridicate de reabilitarea clădirii vechi din Piața Libertății, vechea șecție de periodice a fost suspendată o bună bucată de vreme.

Consiliul Județean Timiș a venit în sprijinul Bibliotecii Județeane și a oferit un spațiu suficient de generos în cadrul Bastionului Theresia, dar a ajutat și financiar pentru a dota corespunzător acel loc care va deveni un spațiu de studiu și cercetare a tot ceea ce s-a adunat din ziarele vremii din cele mai vechi timpuri.

Redeschiderea Secției Documentar-Periodice a avut loc joi, 29 martie, în corpul A al Bastionului, în imediata apropiere a Secției de Arte Deliu Petroiu. Colecțiile de presă se vor putea consulta în condiții excelente, folosindu-se, inclusiv, sala de lectură a Secției de Arte.
Câteva dintre volumele reprezentative vor fi marcate cu semne de carte consacrate Centenarului. Istoria Timișoarei, a Banatului și a României își găsește o oglindire vie în materialele puse la dispoziție de Secția Documentar-Periodice care, alături de cea de Arte, reprezintă unul dintre cele mai primitoare spații de lectură din vestul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ