Cod galben de ploi și grindină în vestul țării!

2694

Vremea devine capricioasă, anunţă meteorologii. Valul de căldură trage după sine şi o perioadă cu instabilitate atmosferică. În judeţul Caraş-Severin se instituie, din această seară, cod galben de vreme instabilă. Aici va ploua în averse şi va cădea chiar şi grindina.

„În cursul nopții de 01/02 iulie, local în sud-estul jud. Caraș-Severin și Hunedoara (zona de munte) se vor semnala averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă căzute vor depăși local 20 l/mp și punctiform 25…30 l/mp. Vor fi condiții de grindină. În noaptea de 2/3 iulie și în cursul zilei de 3 iulie, instabilitatea atmosferică se va accentua. Pe arii extinse în zona de munte a jud. Caraș-Severin și Hunedoara și pe arii mai restrânse în rest, se vor semnala averse de ploaie ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului. Local cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Izolat se va semnala grindină”, transmite ANM.

Momenatan meteorologii nu au anunţat caniculă în vestul ţării, dar temeraturile continuă să se situeze la un nivel foarte ridicat. Aşa că evitaţi expunerea la soare, consumaţi mai mult de 2 litri de apă pe zi şi purtaţi haine vaporoase, din bumbac sau in şi de culori deschise.

LĂSAȚI UN MESAJ