Timișoreni, atenţie unde parcaţi! TimPark se extinde… ”la solicitarea locatarilor”!

2321

Reducere cu 20% pentru abonamentele la parcare, dar mai multe spaţii taxabile. Asta este măsura pe care conducerea Primăriei Timişoara vrea să o aplice de luna viitoare. Iniţitiva aparţine edilul şef, Nicolae Robu, iar social democraţii din Consiliul Local sunt împotriva ei.

“Ca urmare a lucrărilor de reabilitare a centrului istoric al Municipiului Timișoara, mai multe străzi dintre acestea au devenit pietonale și, pe cale de consecință, pe acestea nu se mai poate aplica acest sistem, impunându-se eliminarea acestor locații din Anexe. Ne referim la următoarele străzi: str. Vasile Alecsandri; str. Lucian Blaga; str. Janos Bolyai; str. Dimitrie Cantemir; str. Traian Doda; str. Maresal Foch Ferdinand; str. Francesco Grisellini; P-ta Libertății; P-ta Unirii; str. Serg. Constantin Mușat; str. Negru Radu; str. Palanca; str. Dr. Nicolae Paulescu; str. G-ral David Praporgescu; str. Eugeniu de Savoya; str. Enrico Carusso.

În aceste condiții, se impune suplimentarea locațiilor unde se aplică Regulamentul TimPark cu alte noi locații, după cum urmează:

1.str. Amforei;
2.Calea Bogdaneștilor;
3.str. Dr. Iosif Bulbuca;
4.str. Burebista;
5.str. Căpitan Damșescu;
6.str. Corneliu Coposu;
7.str. Corbului;
8.str. Crizantemelor;
9.str. Intr. Doinei;
10.str. Eroii de la Tisa;
11.str. Mihail Kogalniceanu;
12.str. FC Ripensia;
13.str. Labirint;
14.Calea Circumvalatiunii (Aleea Libelulei) – Complex Sportiv Bega;
15.str. Mangalia;
16.str. Pestalozzi;
17.str. Dr. Aurel Păunescu Podeanu;
18.str. Protopop George Dragomir;
19.str. Platanilor;
20.str. Plautius Andronescu;
21.str. Iancu Văcărescu.

Pe aceste străzi, în ultima perioadă, s-au amenajat noi locuri de parcare pentru autovehicule, iar locatarii din zonă au solicitat ca anumite străzi să intre sub incidența Regulamentului TimPark – deoarece pe acestea staționeaza foarte multe autovehicule din considerentul ca nu se taxeaza staționarea, locatarii nemaiavând unde staționa”, se arată în proiectul de hotărâre.

Alături de aplicarea taxei de parcare pe aceste 21 de străzi, autorităţile vor să ofere şi reducerea de 20% pentru cei care au domiciliul în Timişoara şi maşina înmatriculată în Timiş.

Aleşii PSD s-au opus proiectului la ultima şedinţă, dar primarul a spus că îl va reintroduce în plen, marţi.

„Toți cei care vor dori să folosească locurile de parcare de pe aceste străzi vor fi nevoiți să plătească. Mai mult, același primar a decis în urmă cu câțiva ani ca strada Pestalozzi să fie scoasă din sistem, ca o facilitate pentru studenții din zona, iar acum este reindrodusă.

În cadrul proiectului de hotărâre a fost introdusă și măsura de a reduce cu 20% prețul abonamentelor pentru cei cu domiciliul în Timișoara, pentru ca sub umbrela unei subvenții de aproximativ 5 lei/lună/abonat, primarul să își ascundă adevăratul plan, care urmează să afecteze mii de cetățeni, prin introducerea celor 21 de străzi în sistemul Timpark”, spun aleşii PSD.

Pentru a reintroduce proiectul în plenul de marţi, acesta ar trebui să sufere modificări. Potrivit legislaţiei, un proiect odată respins nu mai poate fi suspus votului decât peste 6 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.