COD galben de INUNDAŢII în Vestul ţării!

183

Directorul Administraţiei Bazinale, Titu Bojin, spune că este prima dată, în ultimii ani, când e posibil să fie probleme în toată zona. Totul depinde, însă, de temperaturi şi ploi, precizează Bojin.

“În tot Banatul este pentru prima dată în ultimii ani când avem zăpadă în tot arealul bazinului hidrografic așa că nu aș putea să spun că undeva e mai periculos decât în altă parte. Depinde dacă avem o ploaie consistentă într-o anumită zonă care ajută cantitativ apa care s-a acumulat acolo, atunci putem avea probleme”, spune Titu Bojin.

Jumătatea de vest a ţării este sub cod galben de inundaţii, până luni, la ora 16:00. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, cu posibile depășiri ale cotelor de atenţie. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din Timiş, Arad şi Bihor, de mâine de la ora 6 până luni dimineaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ