Cod galben de inundații în Banat!

62

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) informează că viiturile formate în urma precipitațiilor căzute în ultimele 24 de ore pe cursurile de apă aflate în Spațiul Hidrografic Banat vor avea  modificări și evoluții diferite, în funcție de precipitațiile căzute,  după cum urmează:

  • râul Bârzava, care a înregistrat depășiri ale cotelor de apărare încă de ieri, are astăzi deja scăderi pe cursul mijlociu; acestea se vor menține și în următoarele zile, exceptând staţia hidrometrică Partoş, unde râul Bârzava înregistrează creșteri de debite prin propagare, însă fără probleme majore pentru populația din zonă.
  • Şi pe râul Bega debitele sunt în scădere, la ora 10.00 înregistrându-se depășiri ale cotelor de atenție, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău.
  • Pe râul Bega Veche, la stația hidrometrică Pișchia, avem depășită cota de atenție, tendința fiind de creștere ușoară.
  • pe râul Timiș, începând cu stația hidrometrică Cebza până în aval spre frontieră cu Serbia, cotele sunt în creștere ușoară datorită propagării undei de viitură, la ora 10.00 fiind depășite cotele de atenție.

Vă reamintim că bazinele hidrografice ale Timişului – bazin amonte S.H. Lugoj, Pogăniş – bazin superior, Bega Veche, Bega, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera sunt pe cod galben de inundații, până mâine la orele 24.00, conform INHGA.

Specialiștii ABA Banat monitorizează în permanență debitele și nivelurile cursurilor de apă iar formațiile de lucru, cât şi formația de intervenție, sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ