12.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Coaliția PNL-PSD-Ponta a votat o hotărâre ilegală crede USRPLUS

USRPLUS: Coaliția PNL-PSD-Ponta a votat o hotărâre ilegală la Timișoara pentru a începe o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui Dominic Fritz.

Dominic Fritz: „Nu este vorba despre transparență, ci despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegere” Consilierii PNL, PSD și Pro România au votat în ședința Consiliului Local din data de 13.07. 2021 un proiect de hotărâre care are un singur obiectiv: o vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Timișoarei Dominic Fritz.

Hotărârea obligă Primăria Timișoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari și personal cu funcții de conducere, pentru a se demonstra că aceștia au domiciliul în Timișoara. Consilierii locali ai USRPLUS au arătat că acest proiect este ilegal și neconstituțional.

„Toți am trecut prin procedura de validare a candidaturii, prima oară de către BEC, iar după alegeri, am fost validați de către instanța de judecată, una din condițiile ambelor validări fiind să avem domiciliul în UAT-ul unde am candidat/am fost aleși˝, a declarat Rodica Militaru.

În ceea ce privește domiciliul lui Dominic Fritz, Primarul Timișoarei, Rodica Militaru a arătat că instanța de judecată a constatat că potrivit certificatului de înregistrare numărul 139361, cetățeanul german, membru al Uniunii Europene are reședința în Timișoara și că astfel, criteriul de reședință sau domiciliu a fost îndeplinit.

„Care e noima acestui proiect, care este ilegal, alta decât în a relua falsul promovat de fostul primar Nicolae Robu, acela că dl. primar nu locuiește în Timișoara˝, s-a întrebat consilierul local USRPLUS Ovidiu Merean.

Paula Romocean, consilier local USRPLUS, a anunțat că USRPLUS nu poate vota să oblige o instituție a statului să comită un act ilegal și neconstituțional. ¨Aleșii Timișoarei și angajații PMT au trecut prin vot, prin validarea instanțelor ori prin concursuri și selecții conform legilor din România, le-au fost deja verificate datele, altfel nu ar fi putut să ajungă acolo unde sunt astăzi. Administrația publică este guvernată de legi și de Constituția României, nu de interesele electorale ale contracandidaților lui Dominic Fritz, Robu și Craina, sau ale coaliției PNL-PSD-Ponta˜, a declarat Paula Romocean.

Secretarul General al Primăriei Municipiului Timișoara a anunțat că hotărârea excede cadrul legal, nu a fost avizat și nici contrasemnat de Secretarul General, din această cauză fiind susceptibil de contestare a legalității, cel puțin din motive de procedură.

„Vă investiți energia politică în jocuri. Dacă nu știți de ce Dl Craina și Pro România, ați pierdut alegerile, dacă nu știți de ce profesor doctor Honoris Causa Nicolae Robu și PNL ați pierdut alegerile, de asta ați pierdut, pentru că v-ați ocupat de jocuri. Nu am întâlnit niciun cetățean care să ceară să-mi vadă buletinul, cetățenii vin la mine cu problemele și ambițiile lor. Știți care este contextul politic al acestui proiect: unii nu pot să accepte o realitate legală că Timișoara are un primar legitim ales. Și este în regulă să nu accepte asta, dar ați aruncat acest proiect în acest pretind vid de legitimitate. Nu este vorba despre transparență, ci despre un război politic penibil al unor persoane care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegerile. Lăsați ipocrizia și apucați-vă să faceți treabă pentru timișoreni˜, a declarat primarul Timișoarei Dominic Fritz.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :