Clinica ORL din Timișoara se extinde. Se caută finanțare europeană

73

Clinica ORL a Spitalului Municipal din Timișoara se extinde. Proiectul, în valoare de peste 10,5 milioane de lei, a ajuns în faza de precontractare, anunță autoritățile locale. Acestea speră să obțină fonduri nerambursabile pentru obiectiv.

”Extinderea si dotarea ambulatoriului clinicii ORL a Spitalului Municipal a ajuns în faza de precontractare, în cadrul Programului Operațional Regional. Clinica va ajunge la o suprafață de 2.200 de mp, iar dotările în cadrul clinicii vor crește semnificativ calitatea actului medical. Reabilitarea, modernizarea ambalatorului Clinicii ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara şi dotarea cu echipamente noi, de ultimă generație, va avea un impact major pentru populația municipiului, a întregului județ şi chiar pentru județele învecinate, Clinica ORL Timișoara asigurând singura linie de gardă din vestul tarii”, anunțat viceprimarul Dan Diaconu.

Documentația pentru derularea proiectului a fost aprobată încă de anul trecut. Însă și anul acesta, în buget, au fost alocați 74.000 de mii de lei pentru acte.

”Obiectivul general al proiectului contribuie la consolidarea bazei piramidei sistemului de sănătate pentru a putea prelua o proporţie din cazuistica medicală (afecțiuni de gravitate mică etc.) și/sau pentru a asigura prevenția necesară, pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirii incluziunii sociale a persoanelor. Prin plusul de calitate a infrastructurii, se va crește calitatea serviciilor medicale specifice din cadrul ambulatoriului, capabilă să furnizeze îngrijire primară continuă. Aceasta va conduce atât la eficientizarea sistemului de sănătate, prin reducerea internărilor evitabile, cât și la accesibilizarea ofertei de servicii de asistență în cadrul ambulatoriului. Astfel, se urmărește reducerea inegalităților în ceea ce privește starea de sănătate a populației prin diagnosticarea bolilor în stadiul incipient şi tratarea cu succes a unor afecţiuni mai ușoare, prevenind agravarea lor și ducând la scăderea ponderii persoanelor cu nevoi medicale neacoperite”, aflăm din proiect.

Clădirea unde funcționează Clinica ORL a fost reabilitată de cuând, costurile ridicându-se la 2,5 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ