CJSU Timiș a actualizat lista localităților în care se aplică restricții în funcție de rata de infectare. Unde vor fi restricții mai aspre

333

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat astăzi o nouă hotărâre în baza căreia a fost actualizată lista localităților în care se aplică restricții în funcție de evoluția ratei de infectare cu SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile.

Localitatea Jebel a depășit în ultimele 48 de ore incidența de 7,5 cazuri la mia de locuitori, urmând să se aplice restricțiile prevăzute pentru cazurile unde rata de infectare este mai mare de acest prag. Jebelul a depășit incidența de 7,5 la mie vineri, iar CJSU a constatat depășirea pragului în ultimele 24 de ore. Prin urmare, în următoarele 14 zile, pe toată durata săptămânii, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar circulația va fi restricționată după ora 20:00, chiar dacă astăzi incidența se situează sub 7,5 la mie.

Localitățile Biled și Dudeștii Vechi intră pe lista unităților administrative-teritoriale unde incidența cazurilor este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 la mie. Măsurile de protecție suplimentare se vor aplica în cele două localități în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, pe lista unităților administrativ teritoriale care au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori au intrat unitățile administrative-teritoriale Coșteiu, Dudeștii Noi și Otelec.

Pe lista UAT-urilor unde incidența cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 cazuri la mia de locuitori au intrat Cenad, Cenei, Liebling, Satchinez și Variaș. Localitatea Tomești rămâne pe această listă timp de alte 14 zile, sub rezerva creșterii incidenței peste alt prag în această perioadă.

Localitățile Ohaba Lungă, Beba Veche și Jamu Mare urmare a scăderii ratei de infectare, la reevaluare nu au mai fost cuprinse pe niciuna dintre cele liste.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de luni, 19 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ