Cinema Studio se transformă în Cinematograful de Artă al Timișoarei. VIDEO

134

Cinematograful Studio intră în reabilitare. Proiectul tehnic a fost finalizat și avem o imagine clară despre cum va arăta viitorul hub cultural, așa cum îl numesc partenerii care și-au dat silința pentru a reînvia sala de proiecții.

Vor fi aici două săli de spectacole, una de 189 de locuri și alta de 68 de locuri. La etaj va fi deschisă o cafenea culturală, iar pe acoperiș se va deschide o ”grădină de vară”. Mai exact, aici se va amenaja o sală de proiecții în aer liber.

”Cinematograful de Artă este gândit ca un spațiu viu, animat, care să creeze o comunicate în jurul idee de film european și film independent, atât prin programul asigurat în paralel -spațiul indoor și terasa de vară, cât și prin facilitățile tehnice”, aflăm din proiect.

În luna iunie a anului 2018, Primăria Municipiului Timișoara, Groupama Asigurări, Institutul Francez din România și Asociațiile Pelicula Culturală, Marele Ecran, Documentor și Asociația Română a Filmului Independent (TimiShort) au semnat o declarație de intenție privind înființarea unui cinematograf de artă în centrul orașului sub cupola rețelei Europa Cinemas. În luna noiembrie 2018 s-a aprobat prin hotărâre de Consiliu Local, ca viitorul Cinematograf de Artă al orașului să fie creat în incinta fostului Cinematograf Studio.

LĂSAȚI UN MESAJ