Stadiul lucrărilor pe drumul care leagă Timișul de Caraș-Severin. FOTO

459

Se muncește de zor pentru așternerea unui nou strat asfaltic pe cel mai prost drum național din vestul țării. Pe porțiunea dintre Moravița și Oravița, drumul Național 57 nu a mai fost reabilitat din 1969, este plin de gropi și denivelări.

”Continuă așternerea covorului de asfalt în orașul Oravița, fiind pregătit, prin frezare, un tronson de 400 m de drum.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, prin Secția Producție Lucrări Drumuri execută, în cursul acestui an, lucrări de întreținere pe DN 57, pe tronsonul cuprins între km 153+000 – 177+250 (Oravița – limită cu județul Timiș)”, anunță DRDP Timișoara.

Lucrările presupun tratarea defecțiunilor, inclusiv cu refacerea completă a structurii rutiere prin burdușiri, pe o suprafață de 3500 m2; reciclare la rece, pe o lungime totală de 8 km; așternerea covorului asfaltic de 6 cm grosime în lungime de 24,25 km.

Și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost pe șantier de curând pentru a vedea cum merg lucrările. Un studiu de fezabilitate întocmit încă din 2012 arată că drumul necesită o consolidare și modernizare pe 48 de kilometri. Costurile s-ar ridica la 140 de milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ