Cine va conduce Partidul Social-Democrat Timiș în următoarea etapă Video

417

Așa cum era mai mult decât previzibil, alegerile încheiate cu câteva momente în urmă au dat o listă definitivă a noii conduceri a PSD Timiș.

Președintele Călin Dobra va conduce partidul în următoarea perioadă. Alfred Simonis va fi președinte executiv. Iar Adrian Negoiță se va ocupa de funcția de secretar executiv, având nevoie să mai treacă de un mic hop, doar formal, în CEX-ul județean.

Vicepreşedinţii formațiunii vor fi, după o ordine aleatorie: deputatul Matei Suciu, Florin Bârsăşteanu, Dorin Cutu, Dan Idolu, deputat Bianca Gavriliță, Francisc Boldea, Ramona Olteanu, Virgil Bunescu, Victor Malac, Ioan Sima, Ovidiu Ştefănescu, Vasiu Stoian, Cătălin Tiuch, Iona Curuţi, Sebastian Răducanu, Pavel Teodor și Marius Stoian.

Sigur că aceștia ar putea fi împărțiți în două mari grupuri în funcție de cine i-a sprijinit mai tare în ocupare funcției.

La această echipă se mai alătură și Mihai Ritivoiu ca „ministru de finanțe” al formațiunii.

UPDATE ora 17.30

Cu o destul de mare întârziere, s-a încheiat o primă parte din alegerile de la PSD Timiș.

Echipa de conducere, așa cum era de așteptat, este formată din președintele Călin Dobra și președintele executiv Alfred Simonis.

La alegerile desfășurate azi în PSD Timiș au fost invitați din partidele care sprijină politica guvernului, colegii din ALDE, UNPR, UDMR și de la Grupul Minorităților. De asemenea, au fost prezente două grupuri de de rezerviști militari din MApN și din MAI cu care PSD are o mai veche colaborare.

În proporție de 90-95 la sută, lista celor 17 vicepreședinți ai formațiunii este cea menționată mai sus, dar pot apărea încă surprize întrucât numărarea voturilor s-a decalat și se va întinde până mai spre seară.

Luminița Țundrea și Bianca Gavriliță vor fi sprijinite de organizația județeană pentru a ajunge în structurile de conducere națională ale partidului, precum și la candidaturile pentru alegerile europarlamentare.

La întrunirea de vineri s-a stabilit ca la o ședință ulterioară să fie luate în discutie situațiile unor primari din județ vis a vis de implicarea pe care o au în partid. Spre exemplu, s-a menționat cazul primarului din Variaș, Nicu Birău, membru al PSD care, în același timp este și coordonator al partidului Pro România în județul Timiș.

În altă ordine de idei, Alfred Simonis, întrebat dacă va putea colabora cu președintele Călin Dobra a răspuns afirmativ, menționând că îi leagă o prietenie de 15 ani și că nici nu ar fi pornit la acest drum daca nu ar fi avut o colaborare bună cu acesta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ