Cine, de ce și pentru ce comision aduce astfel de jucători aici?

531

După prestații jalnice, croatul Josip Soljic, 30 de ani, a fost pus pe liber de ACS Poli. Un alt croat, Ivan Curjuric, 28 de ani, are cinci meciuri ca titular la alb-violeții de Liga I. Brazilianul Miguel Bianconi a jucat doar două meciuri ca titular și nu a marcat vreun gol, deși e vârf de atac. Singurul străin ACS-ist cu cifre mai bune e togolezul Camaldine Abraw, 27 de ani, și el vârf de atac. Are două goluri în șapte partide oficiale.

Nu discutăm aici de trecutul umbros al lui Soljic, recent dezvăluit de o investigație a ”Gazetei Sporturilor”. Discutăm doar de calitatea sa fotbalistică. Și, s-a văzut, aceasta e demnă de Liga a III-a de la noi.

Cine aduce astfel de jucători aici? Cine, de ce și pentru ce comision?

Nu ne referim la agenții de jucători. Asta e meseria lor. Să propună jucători cluburilor. Ne referim la conducătorii de cluburi care acceptă astfel de jucători. Fotbalul românesc n-are nevoie de ei.

În acest timp, tineri talentați produși de interesantul centru juvenil al ACS-ului polist își așteaptă rândul. Cum merg lucrurile și cum e orchestrată strategia clubului, și-l vor aștepta mult și bine.

Kirchstein, Strauss, Gomis, Manu Torres, Aharoni, Sarmov, Fernando Llorente, Javier Hernandez, Pisas, Jenkins, Abel Suarez, Rufino, Rajcomar, Nimely și Pedro Henrique, adică 15 jucători (dintre care trei portari), e lista interminabilă a jucătorilor străini din lotul folosit de club în sezonul 2015/16, când a retrogradat din prima ligă, după un parcurs aiuritor. (Ulterior, a rămas în elită beneficiind de falimentul Rapidului).

Bă, voi chiar ne luați de proști, pe ăștia care chiar ne pricepem la fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ