CheckART revine la Timişoara

389

Aflat la cea de-a doua ediţie CheckART revine la Timişoara sub formă de carnaval la sfârşitul acestei luni între 31 martie- 1 aprilie, cu zeci de personaje de poveste, atât din ţară cât şi din afară.

CheckART- revine de astă dată, ca prim festival de artă stradală din Timişoara făcut de tineri pentru timişorenii din pieţe sau din central municipiului de pe Bega.. Evenimentul va fi de fapt un carnaval, dar şi o provocare pentru toți timișoreni: „Cum ar fi să mergi prin centrul Timișoarei și să îți apară în față o păpușă de dulciuri? Sau o statuie-vânt? Sau tablouri care dansează? Ți se pare că e o poveste, nu? Ai dreptate, așa și este! Acum, Check-ART îmbracă haine de carnaval, așa că își pune și măștile pe față, dar te invită și pe tine să îți pui o mască și să îți iei un costum. Doar vrei să faci parte din poveste, nu? Ai văzut vreodată tablouri care dansează? Le vei vedea acum, în Piața Libertății

Vineri şi sâmbătă, nu staţi acasă, fiindcă de la ora 17:00, în zona centrală a oraşului ve-ţi putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2 D, jonglerii cu foc, sau acrobaţie, în care actul artistic va fi interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de tineri voluntari din cadrul programului. Din spectacol vor mai face parte mulţi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii vor juca rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele.

Ve-ţi putea fi pictaţi în 2 D, cu efecte vizuale deosebite  iar „tablourile umane” vor transforma Piața Libertății în ring de dans, și îi vor invita pe participanți la vals lent, un dans clasic, hip-hop sau de ce nu, un dans contemporan

Ce este de fapt CheckARTCarnaval ? Nimic altceva decât o acţiune organizată de tineri, în cadrul Timisoara-CapitalaTineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

Programul, desfăşurat sub sloganul Check-OUTimişoara, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş- FITT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Băncii Comerciale Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ