Challenge Cup, venim!

664

SCM Timișoara Saracens și-a îndeplinit visul, s-a calificat în Challenge Cup și se pregătește de duelurile adevărate contra forțelor europene. Este finalitatea unui proiect început în Ronaț în urmă cu 6 ani…

Au fost necesare investiții și muncă timp de 6 sezoane pentru ca rugby-ul timișorean să ajungă în Europa. Gladiatorii din Ronaț au eliminat sâmbătă campioana Italiei și și-au asigurat locul în grupe, acesta fiind doar ultimul rezultat dintr-o serie de performanțe remarcabile reușite de roș-negrii.

Istoria rugby-ului din Timișoara s-a schimbat radical în anul 2010, odată cu atragerea lângă echipă a omului de afaceri Dan Dinu. Atras în Ronaț într-un moment în care finanța echipa din Arad, Dinu a reușit într-un timp record să aducă primul rezultat important la un club care se chinuia sa traiasca de pe o zi pe alta. Un an mai târziu RCM-ul îi fura Cupa României campioanei din Baia Mare, într-o finală de poveste la Alba Iulia.

Din decembrie 2011 au urmat sezoane întregi în care Timișoara a crescut de la an la an și a cucerit de fiecare dată câte un trofeu. Proiectul a crescut în anvergură și la el au aderat pe rând autoritățiile locale și alți sponsori. Totul a culminat cu stagiunea trecută în care bănățenii au cucerit tot pe plan intern și, după ani de așteptare, au primit girul federației de a se alinia la startul preliminariilor Challenge Cup.

Este cert că în toamna acestui an Timișoara a ajuns la masa bogaților din Europa, la competiția a doua ca valoare a bătrânului continent. ”Nu vrem să fim simpli turiști în Challenge Cup” este mesajul ambițios transmis de șefii clubului pentru prima participare în grupele principale.

Ce este Challenge Cup

Challenge Cup este o întrecere înființată în 1996 pentru cluburile din Marea Britanie, Franța și Italia, iar ulterior și pentru grupările din eșalonul doi al Europei, în speță România, Rusia și Georgia. România a înscris în ultimii ani doar o selecționată divizionară în această competiție. SCM Saracens devine primul club românesc ce va participa în Cupa Challenge după ce CSM știința Baia Mare a eșuat lamentabil în preliminariile precedentei ediții.

Ediția ce începe în toamnă se va desfășura cu 20 de echipe la start, Timișoara și rușii de la Enisei fiind primele nume confirmate. Restul de 18 participante vor fi stabilite după încheierea campionatelor din Anglia și Franța în special. Faza grupelor se desfășoară în perioada octombrie-ianuarie cu 6 jocuri în total, 3 acasă și 3 în deplasare. Aproape sigur Saracens va înfrunta o reprezentantă din Hexagon și una din Marea Britanie în faza grupelor.

Dar mult mai important, cu o evoluție bună în grupe Timișoara își va scurta drumul către grupe la următoarea participare. Adică Saracens nu va mai evolua în preliminarii, decât cel mult în baraj.

LĂSAȚI UN MESAJ