CFR-ul caută „naşi”

805

CFR Călători a demarat un program de promovare în rândul elevilor, prin mai multe acţiuni ce vor fi derulate în „săptămâna altfel”.

În cadrul programului, copiii vor petrece o oră şi jumătate într-un tren special amenajat ca un atelier de imaginaţie şi creaţie. Elevii pasionaţi de călătorii şi tehnologie vor avea ocazia să viziteze bordul de comandă al trenului Săgeata Albastră şi să vadă cum este să fii controlor de tren şi mecanic de locomotivă.

De asemenea, copiii vor avea ocazia să învăţe că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că, regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este ca pasagerul să aibă bilet.

Cei mici vor deveni „călători” creativi, confecţionând din materiale reciclabile, sub îndrumarea unor instructori-animatori, diverse amintiri din călătorii imaginare.

Tot în „săptămâna altfel”, în perioada 18 – 22 aprilie, CFR pune la dispoziţia elevilor călătorii cu trenul la preţuri reduse chiar şi cu 50%. Elevii cu vârsta de până la zece ani beneficiază de reduceri de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua, spre orice destinaţie din România. „Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuit fără loc separat”, transmite CFR.

„Reducerile pentru elevi de până la zece ani se cumulează cu reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie, cu reducerea de fidelitate (pentru călătoria cu mai multe trenuri) şi cu reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online. Grupurilor de minim 20 de copii, organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare, li se acordă o reducere de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, clasa a doua. De reducere beneficiază inclusiv personalul însoţitor (o persoană la zece copii)”, se mai spune în comunicat.

CFR vine şi cu o recomandare pentru pasionaţii de trenuri care ar putea vizita: Muzeul CFR din Bucureşti, Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa, Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziţia „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.

LĂSAȚI UN MESAJ