CFR trebuie să-i plătească 400 mii de euro unei femei care a rămas fără mână într-o gară din vestul țării

976

Compania Națională de Căi Ferate a fost condamnată pentru vătămare corporală din culpă. Totul după ce în 2014 o constățeancă ce a coborât în gara Subcetate, județul Hunedoara, a rămas fără o mână. Membrul i-a fost retezat de un tren.

Sentința prin care CFR a fost amendată cu 1.200.000 lei și obligată la plata de daune materiale și morale de peste 400 mii euro a fost pronunțată de Judecătoria Hațeg. Dosarul a ajuns aici după ce procurorii au trimis compania de căi ferate în judecată.

Conform sentinței, victima, Joița Nicolae, trebuie să primească e 116.064,19 euro despăgubiri materiale despăgubiri morale în sumă de 300.000 Euro. Alte peste 10 mii de lei pe care CFR trebuie să le achite reprezintă cheltuieli medicale și judiciare.

Totodată, CFR este obligată la afişarea hotărârii definitive de condamnare în toate staţiile C.F.R. de pe teritoriul ţării, timp de trei luni.

Accidentul pentru care CFR a fost condamnată a avut loc în 14 septembrie 2014, în jurul orelor 00.27, în stația de cale ferată Subcetate.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, femeia s-a interesat – la personalul din stație – la ce linie urma să sosească trenul pe care îl aștepta. Ulterior, femeia ”s-a deplasat către linia respectivă, traversând alte trei linii de cale ferată”.

”Din cauza lipsei indicatoarelor de orientare, călătorii nu au văzut platforma pe care trebuiau să aștepte trenul, oprindu-se înainte de a ajunge la aceasta, între două linii de cale ferată”, se arată în rechizitoriu.

Victima, împreună cu alte șase persoane, a fost surprinsă de trecerea simultană a trenului de călători pe care îl aștepta pe o linie și a unuia de marfă pe cealaltă. Din cauza curenților de aer provocați, s-a dezechilibrat și a căzut la pământ, cu brațul stâng peste firul din dreapta al unei linii, astfel încât roțile trenului i l-au amputat. Mai mult, potrivit procurorilor, probele arată că stația CF Subcetate nu deținea autorizație de funcționare.

sursa – gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ