Antreprenorii din Banat, îndemnați să oprească activitatea 15 minute pentru infrastructură

107

Un protest inedit se pregătește în România. Antreprenorii din Banat sunt îndemnați ca în 15 martie, la ora 15:00, să oprească activitatea preț de 15 minute. De ce? Pentru a protesta față de lipsa autostrăzilor din țară.

Ideea a plecat de la un om de afaceri din Suceava, sătul să piardă timp prețios la volan pentru că nu are la dispoziție autostrăzi.

”Dacă esti profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză. Dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute. Dacă ești șofer, oprește mașina 15 minute pe avarii. Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute”, este îndemnul lui Ștefan Mandachi.

Bărbatul nu a ales cifrele întâmplător. El a făcut un calcul și susține că a condus 500.000 de kilometri de când are permis și că a pierdut un an și jumate la volan pentru că în România nu sunt șosele de mare viteză.

Omul nu s-a oprit aici. Pe un teren privat și cu o echipă de muncitori a construit primul metru de autostradă din Moldova. Toată treaba a durat o zi și a costat 4.500 de euro.

Omul de afaceri va opri activitatea celor 40 de restaurante pe care le are în toată țara și îndeamnă și alți antreprenori să facă același lucru. De asemenea, toți cei care muncesc sunt rugați să ia o pauză de un sfert de oră în 15 martie, de la ora 15:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.