Cer azil în România, dar tot încearcă să fugă în Occident. Ce captură au făcut poliţiştii de frontieră!

93

Poliţiştii care păzesc frontierele cu Ungaria, statul de intrare în Spaţiul Schengen, nu mai au linişte. Vameşii de la Cenad au capturat din nou un grup de migranţi care încerca să intre ilegal în Ungaria. Grupul era compus din 5 persoane care au fost prinse pe fâşia verde în timp ce se deplasau, pe jos, spre granița cu Ungaria. Oamenii legii i-au văzut imediat şi le-au oprit călătoria. Nu s-au mai mirat să afle că toţi sunt solicitanţi de azil în România.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni din Afganistan și unul din Pakistan, dintre care trei bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani și doi minori in vârstă de 15 și 17 ani, toți solicitanți de azil pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei”, spun poliţiştii de frontieră.

Toţi cei cinci au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cel mai probabil ei vor fi preluați de Serviciul pentru Imigrări şi vor ajunge înapoi în centrele de azil.

LĂSAȚI UN MESAJ