1.2 C
Timișoara
sâmbătă 20 aprilie 2024

Centura de Sud se va deschide traficului în această vară, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 70% | FOTO- VIDEO

Liderii PSD și PNL au vizitat vineri șantierul Centurii de Sud a Timișoarei.

Au fost prezenți la Timișoara premierul Marcel Ciolacu, șeful PNL și președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, șeful interimar al Camerei Deputaților și lider al PSD Timiș, Alfred Simonis, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, secretarul general al PNL, Lucian Bode, candidatul PNL și cel mai probabil și al PSD la Primăria Timișoara, Nicolae Robu, alături de deputatul Marilen Pirtea, posibil viitorul președinte al PNL Timiș.

A lipsit actualul șef al PNL Timiș Alin Nica, care a organizat, tot vineri, un fel de “revoluție“ a “țăranilor de pe sate“, o acțiune de frondă, un fel de “mineriadă a primarilor“, la adresa conducerii centrale a PNL care urma să viziteze județul

Potrivit ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, stadiul lucrărilor a ajuns la peste 70%, iar în această vară Centura de Sud va fi deschisă traficului.

Centura nu are culoare politică, alegerile vin şi pleacă, iar această centură trebuie terminată şi va fi terminată, indiferent cine e ministru al Transporturilor. Eu sunt mulţumit de stadiul lucrărilor, le mulţumesc constructorilor şi sper să ţină acelaşi ritm. Faţă de acum o lună, lucrările au înaintat, ne aflăm la 71%, probabil în martie vom ajunge la 75%. La final de iulie-august să terminăm centura sud. Acea reziliere, pe care am făcut-o în decembrie, a avut o finalitate bună fiindcă avem un constructor care se ţine de treabă. Se lucrează pe anumite tipuri de lucrări 24 de ore din 24”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor l-a felicitat pe antreprenor, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, pentru ritmul lucrărilor și a spus că și proiectul privind construirea Centurii de Vest înaintează.

Și proiectul Centurii de Vest Timișoara (14 km) merge într-o direcție bună. Pe data de 29 martie se vor depune ofertele pentru construcția acesteia, iar după semnarea contractului lucrările trebuie finalizate în 30 de luni (6 luni proiectare și 24 de luni execuție), a menționat Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului pentru centura sud este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursă de finanţare este Programul Operaţional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021 – 2027.

Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 10 ani.

Alte subiecte :

Victimele datoriei de Eugène Ionesco, noua premieră la Teatrul Național Timmișoara

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci,...

Ciudățeniile Banatului. Episcopia românească de la Vârșeț (Serbia) are sediul la Deta (România)

Pentru cei ce încă mai au vii în memorie unele amintiri din școala generală nume ca „Dacia Felix” le amintește de...

Citește și :