Centrul Expozițional CRAFT a căpătat o înfățișare ,,internațională” pentru Expo Mobila 2020 FOTO-VIDEO

119

Centrul Expozițional CRAFT a căpătat o înfățișare ,,internațională” pentru Expo Mobila 2020

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a bifat azi un nou eveniment din lungul șir de repere istorice în îndelungata activitate în slujba mediului economic local.

Una din cele mai importante investiții ale Camerei, realizată cu două decenii în urmă, a căpătat o nouă față. Centrul expozițional și de afaceri de pe bulevardul Eroilor de pe Tisa a îmbrăcat un nou și modern aspect, în rând cu timpurile actuale. Adevărul este că și până acum era una din clădirile emblematice ale orașului, care impresiona prin dimensiuni și aspectul aparte.

La eveniment s-au adunat oaspeți de seamă pentru a tăia (simbolic) panglica de primenire. Dacă pe dinafară aspectul a rămas același, binecunoscut, de clădire cu linii simple, minimaliste, cu multă sticlă, interiorul s-a schimbat total. Totul strălucește a nou, cu materiale de cea mai înaltă calitate. Asemănarea holului de primire cu hotelurile de mare lux de pe alte meridiane exotice este frapantă.

Au fost invitați să participe oficiali ai administrației publice județene și locale, directori de servicii deconcentrate din teritoriu, membrii Colegiului de Conducere a CCIAT.

Pentru a evita neplăcerile produse de aglomerarea într-un spațiu închis totul s-a întâmplat în spațiul din fața intrării principale cu distanță între invitați, cu toții purtând măști de protecție medicală.

Președintele executiv Florica Chiriță a vorbit despre premierele Camerei, care este prima la nivel de țară, a continuat cu date despre mersul economiei județului ce a avut doar un recul minim în perioada de stagnare din această primăvară. Dar pericolul unei crize care ar putea să vină nu este, încă, total îndepărtat. Chiar dacă reducerea activității instituției în lunile din urmă a fost vizibilă, președinta CCIAT a apreciat că reabilitarea centrului expozițional a reprezentat o investiție necesară.

Au urmat la microfon, rând pe rând, prefectul județului, Liliana Oneț urmată de primarul municipiului, Nicolae Robu și de alți reprezentanți ai administrației. Parlamentarul Marilen Pirtea a accentuat necesitatea unei legături între mediul academic, care trebuie să pregătească specialiști în acord cu cererile economiei reale.

Oaspeții au fost întâmpinați și cu un mic „salon al artelor”, așa cum șade bine unei clădiri reabilitate.

Lucrările artistei plastice Lelia Brândă, un mai vechi colaborator al mediului de afaceri din postura de director ORC Timiș, potențează foarte bine frumosul și noul. A mai expus, de-a lungul sălii, aranjamente florale de un farmec deosebit și Bianca Negrea.

Și pentru că economia trebuie să funcționeze fără hopuri, cu acest prilej special a fost anunțată deschiderea oficială a unei noi ediții a EXPO MOBILA 2020.

De mulți ani este unul din evenimentele business de înaltă clasă ale CCIAT.

Clădire emblematică a CCIA Timiș și a comunității de afaceri pe piața organizatorilor de evenimente din vestul țării, Centrul Regional de Afaceri este locul de desfășurare a numeroase evenimente de anvergură – târguri, expoziții, congrese, seminarii, întâlniri de afaceri, dar și concerte, gale și evenimente private. După finalizarea proiectului de reabilitare, CRAFT a căpătat un aspect elegant, de înaltă clasă, putându-se transforma în scena ideală pentru orice decor, cu dotări moderne și o echipă de profesioniști dedicați.

Ediția 2020 a EXPO MOBILA reunește producători și distribuitori români, reprezentanţe ale unor companii internaţionale din România, care vor întâmpina publicul larg şi cel profesionist cu o gamă largă de mobilier și accesorii, sisteme inteligente din industria mobilei, într-un cuvânt, toate tipurile de mobilă destinate locuinței și biroului.

De azi, publicul curios este așteptat să studieze oferta de mobilă dar, în același timp, să respecte regulile ce impun purtarea măștilor de protecție dar și păstrarea unei distanțe între participanți. Accesul este permis doar în grupuri mici, pentru a nu aglomera incinta.

LĂSAȚI UN MESAJ