Celebru procuror din Timișoara, suspendat de CSM. Vezi care e adevăratul motiv!

640

După ce a demisionat din DNA, în urma scandalului generat de faptul că ar fi condus sub influența alcoolului, procurorul Ciprian Dorobanțu și-a reluat activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Odată cu trimiterea sa în judecată, însă, Secția de Procurori a CSM a decis suspendarea acestuia cu data de 15 mai 2017.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţia de procuror a domnului Dorobanţu Ciprian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, începând cu data de 15.05.2017, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. şi ped. de art.336 alin. 1 Cod penal”, ne-a transmis biroul de presă al CSM.

Dorobanțu este cunoscut în special pentru activitatea sa la DNA, Serviciul Teritorial Timișoara, unde a coordonat ancheta în cazul dosarului cu mafia cererealelor dar și cel cu finanțarea ilegală a clubului de fotbal Poli Timișoara.

De altfel, nu puțini ziariști consemnează că de la inculparea „prolificului combinator” Ioan Cojocari în acest dosar i s-ar trage toate ponoasele. După acest eveniment Ciprian Dorobanțu a demisionat din DNA. După demisia acestuia, DNA Timișoara a fost nevoit să numească un alt procuror în dosarul „Poli”.

De asemenea, au fost și jurnaliști precum Mălin Bot, care ar fi scris despre mai multe rezoluții de NUP care ar fi fost date în dosarele mafiei imobiliare țigănești din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ