Cel mai „tăcut” submarin din lume, la porţile Siriei

393

Un submarin rusesc, catalogat drept cel mai „tăcut” din lume, un soi de „Octombrie Roşu” al anului 2015, a ajuns în apropiere de coastele Siriei. El este echipat cu rachete de croazieră!

Submarinul Rostov-pe-Don (B-237), „Improved Kilo” cum e denumit de NATO, este primul model de a treia generaţie de submarine din clasa Varşavianka. Este, practic, invizibil pe radar, find un fel de replică, peste ani, a submarinului zugrăvit în „Vânătoarea lui Octombrie Roşu”, cu Sean Connery, Alec Baldwin şi alţi actori celebri, de acum 25 de ani!

Acest submarin poate coborî până la 300 metri adâncime

Submarinul este înarmat cu torpile de 533 de milimetri şi rachete de croazieră apă-sol de tip Kalibr-PL (modificate pentru a fi folosite de pe submarine). Submersibilul cântăreşte 400 de tone, atinge o viteză maximă de 20 de noduri şi poate coborî până la 300 metri adâncime. El are un echipaj de 52 de oameni şi are o autonomie de 45 de zile, notează Russia Today.

Rusia a folosit rachete de tip Kalibr împotriva Statului Islamic

Rusia a lansat rachete de tip Kalibr, precum cele existente pe acest submarin, împotriva unor ţinte ale Statului Islamic de la bordul unor nave de război trimise pe Marea Capică, la începutul lui octombrie.

Informaţiile despre acest submarin nu au fost nici confirmate şi nici infirmate de către Ministerul rus al Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ