Cel mai bine plătiţi fotbalişti din lume. Clasamentul e neschimbat de 3 ani

329

Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole FC Barcelona, se află pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi jucători de fotbal din lume în 2015, cu venituri de 74 de milioane de euro.

Lionel Messi a câştigat 3 trofee în 2015 şi a primit al cincilea Balon de Aur din carieră. În vârstă de 28 de ani, Lionel a înscris 449 de goluri pentru Barcelona în 523 de apariţii. Pentru echipa naţională a Argentinei, Messi a bifat 108 selecţii şi 50 de goluri.

Messi îi devansează în continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, în creştere cu 13,4 milioane) şi pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, în creştere cu 7 milioane de euro). Acest clasament este neschimbat pentru al treilea an consecutiv, potrivit France Football.

France Football a luat în calcul salariile brute, înainte de cotizaţiile sociale şi de impozite, precum şi primele de meci, contractele de publicitate şi primele de instalare.

Echipa franceză Paris Saint-Germain, considerată una dintre cele mai bogate echipe din Europa, are 14 jucători în top 20 cei mai bine plătiţi fotbalişti, iar Angel di Maria a avut cel mai mare salariu din Ligue 1, 24 de milioane de euro. Mijlocaşul argentinian este urmat de Thiago Silva şi Zlatan Ibrahimovic.

France Football a dezvăluit luni şi salariile antrenorilor de fotbal în ultimele 12 luni, iar Jose Mourinho, concediat de către echipa engleză Chelsea Londra în decembrie 2015, rămâne cel mai plătit tehnician, cu 24 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ