Cei mai tari cinefili din Banat sunt la… 100 de kilometri de Timișoara!

290

Și-ar fi închipuit cineva că nu regăsim Timișoara în Top 20 național de cinematografelor cu un singur ecran? Nici vorbă! Ei bine, performața de a fi ”bătut” chiar și orașe mult mai mari din țară, din acest punct de vedere, au reușit-o reșițenii, care dovedesc astfel că sunt mari iubitori de film. Cinematograful ”Dacia” din Reșița, a reușit o clasre pe locul 3 în topul național al cinematografelor cu un singur ecran.

Clasamentul în cauză a fost întocmit de Centrul Național al Cinematografiei, după numărul de spectatori în anul 2015. Primul loc este deținut de Cinema Florin Piersic din Cluj, cu peste 83 de mii de spectatori, urmat de Cinema Arta din Sibiu cu peste 69 de mii și de Cinema Dacia Reșița cu aproape 67 de mii de cinefili. Potrivit Radio Reșița, ”dacă ar fi să ne raportăm la numărul de locuitori atunci Cinema Dacia ar fi pe locul I în țară, pentru că primele 2 locuri sunt deținute de orașe care au peste 300.000 de locuitori Cluj-Napoca, respectiv Sibiu cu 150.000 de locuitori.

De subliniat că Reșița a depășit orașe cu un număr mult mai mare de locuitori: Craiova, Târgu Mureș, Bucureşti, Satu Mare, Târgu Jiu, Galați, Râmnicu Vâlcea. Un din secretele reușitei cinefililor reșițeni este faptul că la Cinema Dacia un mare avantaj al cinematografului reșițean este faptul că premierele au fost difuzate cu o zi înaintea celorlalte din țară. În plus, prețul biletelor este mai mic decât la Timișoara, Sibiu, Cluj, ceea ce este un avantaj pentru spectatorii din Reșița.

Sursa: radioresita.ro

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ