25.9 C
Timișoara
joi 19 septembrie 2024

Ceartă între un ministru și un primar din vestul țării, vezi despre ce e vorba

Ministrul apărării, Mihai Fifor, președinte al Consiliului Național al PSD, răspunde la afirmațiile primarului Falcă legate de Stadionul UTA. Liderul social-democrat vine cu argumentația precisă și corectă, demontând punct cu punct tentativa primarului de Arad de a împinge cu lașitate propriul eșec în curtea Guvernului.

”Ca în multe alte cazuri, Falcă dă dovadă și în această situație de lipsă de responsabilitate și bărbăție politică. Cred că este esențial ca arădenilor să li se spună adevărul până la capăt și să li se explice cu exactitate cum stau de fapt lucrurile legate de construcția Stadionului UTA. Dar haideți să o luăm metodic și să vedem cum și unde nu și-a făcut primarul treaba, încercând, ca de obicei, să paseze responsabilitatea în goana după capital politic. Acesta se victimizează în presă că Guvernul, prin Compania Națională de Investiții (CNI) nu îi dă banii promiși pentru finalizarea stadionului. Fals ! Ceea ce omite cu bună știință acesta sunt pașii pe care trebuia să îi parcurgă și pe care îi mai are de urmat administrația locală pentru ca CNI-ul să poată prelua proiectul.

Din capul locului trebuie precizat că stadionul UTA este inclus în finanțările CNI, printre obiectivele subprogramului ‘Complexuri sportive’ din Programul Național de construcții de interes public sau social. Adică, exact ceea ce s-a cerut. Doar că după cum se precizează chiar în nota de fundamentare din 2016, trimisă ministerului, primăria Arad a semnat în 2013 un contract de lucrări cu firma Tehnodomus, lucrare care cuprinde și proiectarea pentru structura de rezistență, gradene și acoperiș. Românește, Falcă solicită CNI-ului finanțare pentru lucrări ce prevăd modernizări la gazon și sistemul acestuia de irigare, la instalația de nocturnă și la un gard împrejmuitor. Cu alte cuvinte manopere ce trebuie executate după ridicarea stadionului și nu înainte.

Dar, haideți să vedem stadiul în care se află contractul în derulare al primăriei cu Tehnodomus. Sunt oare lucrările finalizate sau se află într-un punct avansat ? Nici vorbă. Iar asta se ferește să ne spună Falcă, cel care i-a umilit constant pe suporterii UTA, care îi ține pe microbiști fără stadion și obligă echipa să joace în condiții total improprii, să ne amintim doar episodul dureros și imaginea acelei arene inundate de apă. Cum poate oare primarul să solicite bunăoară modernizarea sistemului de iluminat, când în realitate este în urmă cu toate lucrările.

Doar că noi, în ciuda propagandei toxice a primarului, ne dorim cu adevărat ca arădenii să aibă un stadion modern și conform tuturor normelor, unde echipa fanion a orașului să atingă performanțele sportive pe care le visăm cu toții. Pentru asta însă trebuie să revenim la momentul adevărului, a rigorii și clarității administrative și pentru ca CNI să realizeze acea investiție în mod practic, trebuie parcurși mai mulți pași.

Totul pornește cu finalizarea lucrărilor cuprinse în contractul în curs, semnat de către Primăria Arad și firma Tehnodomus, urmată de recepția la terminarea lucrărilor. Faza a doua prevede predarea de către constructor a obiectivului către Primărie. După aceea, Primăria Arad trebuie să intabuleze noua construcție, să scoată un nou extras de Carte Funciară, în baza căruia predă amplasamentul către Compania Națională de Investiții. De abia atunci, Compania Națională de Investiții demarează o procedură de achiziție publică pentru întocmirea studiului de fezabilitate, care va sta la baza avizării indicatorilor tehnico—economici.

Așa că aceasta este tema de casă a lui Gheorghe Falcă, una pe care trebuie să și-o asume, la fel ca și responsabilitatea pentru minciunile spuse arădenilor, pentru disconfortul imens creat microbiștilor și eșecul nefinalizării lucrărilor până la această dată”, afirmă Mihai Fifor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Atelierele de artă urbană pentru copii continuă la fostul cinema Arta

Asociația Proteszt continuă proiectul „Streetart x Arta – ateliere pentru copii” cu două sesiuni de artă urbană în 22 septembrie, la fostul cinema Arta...

Regiunea Vest, prima din România care va avea o strategie pentru reziliență și adaptare la schimbările climatice, printr-un proiect implementat de ADR Vest

Regiunea Vest va beneficia de suportul Uniunii Europene, prin intermediul EIT Climate KIC și proiectul Pathways2Resilience, în elaborarea unei strategii pentru un viitor rezilient...

Citește și :