Cea mai tare galerie din judeţ! Şi poate chiar din ţară…

2027

Emoția și pasiunea dau sens fotbalului și nu de puține ori, pentru a ne aduce aminte de adevăratele valori ale ”sportului rege”, ne întoarcem la eșaloanele mici. Campionatul de Promoție ne oferă deseori adevărate mostre de fotbal.

Sportul, în general, și fotbalul, în mod cu totul special, au devenit adevărate afaceri, industrii de profit. Totul se învârte în jurul banului și acest apect nu putea să nu altereze din frumusețea sportului. Emoția și pasiunea au devenit de multe valute de schimb între patronii echipelor.

Departe de vâltoarea competițiilor ce produc bani, campionatele județene au rămas singurule întreceri ce au rămas aproape de valorile fotbalului de acum 100 de ani. Timișul se laudă cu una dintre cele mai bogate campionate de Județ și propune cele mai multe dueluri atractive. Dincolo de evenimentele violente care se raportează periodic, Județul are frumusețea sa.

Derby-ul comunei Variaș de duminică se poate înscrie ca un capitol din această poveste. Oricine știe că o partidă între două sate învecinate naște o încleștare dură, pe viață și pe moarte, cu ambiții și orgolii de Liga Campionilor. La fel a fost și duminică, pe arena comunală din Variaș, dintre Steaua Roșie și AS Gelu. Un derby între echipele aceleiași comune, câștigat de gazde cu 2-1 ”pe merit”.

galerie-gelu-varias-4

Dincolo de rezultat, trebuie precizat că meciul a trezit un interes în cele două localități învecinate. Dintre cei 200 de spectatori, pata de culoare au oferit-o susținătorii oaspeților. Inimoasa și inventiva galerie a vizitatorilor s-a instalat românește la ”tribuna 2”, într-o remorcă de tractor (!) de unde și-a scos la vedere întregul arsenal: fumigene, steaguri, vuvuzele.

”Galerie ca a noastră nu există în ultimele 3 ligi din țară. Fumigene, vuvuzele, steaguri și ne însoțesc peste tot. Avem galerie de locul unu, nu și echipă”, spuneau cu umor, la final, jucătorii celor de la Gelu.

Trebuie spus că ambele echipe sunt sprijinite financiar de Primăria Variaș, cea care suportă cheltuielile de organizare la meciuri. Baremul arbitrilor, asistența medicală și o masă reprezintă cheltuielile prin care Primăria sprijină sportul local. Nici jucătorii nu s-au lăsat mai prejos, cel puțin în cazul celor de la AS Gelu. ”Ne ocupăm singuri de amenajarea terenului. Noi tundem terenul, noi îl trasăm, punem plasele. Iar recent am ridicat vestiarele la teren cu ajutorul Primăriei”, a subliniat antrenorul-jucător Bogdan Lupu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ